Çocuk kitabı yazarken nelere dikkat edilmeli?
Çocuk kitabı yazarken kelime sayısı, kullanılacak kelimeler, cümle yapılarının basit mi yoksa karmaşık mı olduğu, kurgu biçimleri, tema ve çizimler hedef kitleye göre belirlenmelidir. Kitabı yazmadan önce tüm bu detayları düşünmeli, plan yapmalı ve ardından yazmaya başlamalısınız.
Çocuk kitapları hangi kağıda basılır?
Kağıt seçimi: 120-130 gram yarı mat kuşe kağıt uygundur. Bu sayfalarda parlamayı önler.
Çocuk kitaplarında hangi font kullanılır?
Dördüncü ve beşinci sınıf öğrencileri için oluşturulan kitaplarda on puanlık harflerin kullanılabileceği belirtiliyor. Çocuk kitapları için harf büyüklüğü başlangıçta çocuğun kolayca tanıyabilmesi için 36 puan olmalı ve kademeli olarak 14 puana düşürülmelidir.
Çocuk kitaplarının iç yapı özellikleri nelerdir?
Tema, konu, kahramanlar, dil ve anlatım, kurgu ve ileti çocuk kitaplarının iç yapısını oluşturan unsurlardır.
Çocuk kitabı kaç sayfa olmalı?
Çocuk kitapları için bir kitabın en az 16 sayfa olması gerekir. Roman, kısa öykü, deneme, makale ve seyahatname gibi türler için sayfa sayısı en az 48 sayfa (3 çift sayfa) olmalıdır. 48 sayfadan az olan eserlerde, sırt çok incedir ve okuyucunun kitabı okuması zordur.
3 6 yaş kitapları nasıl olmalı?
Karakterler açıkça tanımlanmış ve dürüst olmalıdır. Bilgilendirici ve hatasız eserler seçmeye özen gösterilmelidir. Kitap çocuklara kendileri ve çevreleri hakkında bilgi edinme fırsatı vermelidir. Tekrar kullanılabilir olmalı ve oyuncak atmosferine sahip olmalıdır.
Kitap kapağı hangi kağıda basılır?
Kitap ve dergi kapakları için kağıtlar Kitap ve dergi kapakları için kağıtlara Bristol kağıtları denir. Bu kağıtlar bir yüzey işlemiyle yapılır. Bu kağıtlar kalın bir kartona benzer, bir yüzeyi parlak ve tamamen beyaz, diğer yüzeyi mat ve pürüzlüdür.
Kitap kapağı kaç gram olmalı?
Bu nedenle dizgici çalıştığı matbaada kalifiye ve titiz bir çalışan olmalıdır. Kitap baskıları için iç sayfalarda 80 gr. 1. Selüloz kağıt kullanılır. Kapak daha fazla dayanıklılık için 300 gr. Amerikan Bristol kullanılır.
Çocuk kitapları nasıl olmalıdır?
Çocuk kitaplarındaki temalar çocukların hayatlarıyla alakalı olmalıdır. Ayrıca temalar sevgi, dostluk, yoldaşlık, nezaket, yardımseverlik, bağlılık, dürüstlük, kahramanlık ve yaratıcılık gibi kaynaklardan beslenmelidir.
Çocuk kitaplarında Harf büyüklüğü nasıl olmalıdır?
Gürel, Temizyürek ve Şahbaz’a (2007) göre çocuk kitaplarındaki harf büyüklüğü birinci sınıf çocukları için 20-24 punto, ikinci sınıf çocukları için 18 punto, üçüncü sınıf çocukları için 16 punto, dördüncü ve beşinci sınıf çocukları için ise 12 puntodur (akt. Şimşek, 2010, s. 96).
Çocuk kitaplarındaki resimler nasıl olmalı?
1- Görseller kolay yorumlanabilir olmalı, kahramanlar veya karakterler hareket halinde olmalıdır. 2- Sanatsal değer taşımalıdır. 3- Görseller ve çizimler ilgili metinle aynı sayfada olmalı veya görsel ve metin aynı sayfada olmalıdır. 4- Görsel veya karakter, metindeki düşünce ve olayları yorumlayabilmelidir.
Herkes çocuk kitabı yazabilir mi?
Herkes çocuk kitabı yazabilir, ancak bu iyi bir çocuk kitabı olacağı anlamına gelmez. Bu yüzden bazı açılardan zordur. Ancak aynı zamanda iyi teknik donanımla çok da zor değildir. Bu yüzden kitabınızın iyi olması ve diğerlerinden sıyrılması daha da önemlidir.
Nitelikli çocuk kitabı ne demek?
Kaliteli kitap nedir? Kaliteli kitaplar eğitici ve öğretici içerikleriyle bilinir. Bu kitaplarla çocuğunuz eğlenirken zihnini zenginleştirebilir. Bu tür eserlerle kitap okuma alışkanlığı edinmek mümkündür.
Çocuk kitap türleri nelerdir?
Çocuklar için yazılmış edebi eserlere baktığımızda, bunların türleri genel olarak şunlardır: Masal, fabl, destan, efsane, öykü, roman, biyografi, anı, seyahatname, doğa ve bilim olaylarını anlatan kitaplar, şiir, bilmece ve tekerlemeler.
Kitapların biçimsel özellikleri nelerdir?
Kitap satın alırken veya seçerken kitabın biçimsel özellikleri genel olarak değerlendirildiğinde; kâğıt türü, sayfa düzeni, metinlerin yazı büyüklüğü, içerik bölümü, resimleme, resim ve kapak gibi özellikler dikkat çekmektedir (Sever, 2007; Tortop ve Barışcan, 2007; Akınoğlu, Şahin ve Gürdal, 2008).
Herkes çocuk kitabı yazabilir mi?
Herkes çocuk kitabı yazabilir, ancak bu iyi bir çocuk kitabı olacağı anlamına gelmez. Bu yüzden bazı açılardan zordur. Ancak aynı zamanda iyi teknik donanımla çok da zor değildir. Bu yüzden kitabınızın iyi olması ve diğerlerinden sıyrılması daha da önemlidir.
Kitap yazarken nelere dikkat etmek gerekir?
Bir kitap yazarken nelere dikkat etmelisiniz? Peki bir kitap yazmaya başlamadan önce ne yapmalısınız? Karakterinizi yaratın. Detaylara dikkat edin.
Bir kitap yazmaya nasıl başlanır?
Kitap yazmanın ilk adımları: Tür ve konu belirleyin. Kitap yazma serüveninizin ilk adımı tür ve konuyu belirlemektir. … Hedef kitle analizi. Kitabınız için doğru hedef kitleyi belirlemek, başarılı bir yazma sürecinin temelidir. … 3. Ana fikir ve konu. … Araştırma. … Bir taslak oluşturun. … Yazma sürecine başlayın.
Çocuk kitabının nitelikleri nelerdir?
Kağıdın mat ve dayanıklı olması, sayfalarda resim ve yazıların üst üste gelmemesi ve birbirine karışmaması, renklerin dağılmaması, harflerin rahat okunabilmesi, göz sağlığına uygun, kolay kırışmayan, yıpranmayan birinci veya ikinci hamur kağıt kullanılması, daha fazla makale…