İçeriğe geç

Çomça ne demek TDK

Çomça Ne Demek TDK?

Çomça kelimesi Türk Dil Kurumu tarafından kullanılan Türkçe bir kelimedir. Çomça, çoğunlukla İstanbul ve çevresinde, kullanılan bir kelimedir. Çomça, tıpkı İstanbul’da kullanılan “çömlek” kelimesi gibi, çok çeşitli anlamlara sahip olabilir ve bu kelimenin anlamı, çevrenin konuşma şekline bağlı olarak değişebilir.

Çomça kelimesi, Türk Dil Kurumu tarafından, “çömlek, çanak, tabak, kap veya kaba benzeri bir şey” anlamına gelen bir kelime olarak tanımlanmıştır. Ayrıca, Çomça kelimesi, İstanbul ve çevresinde kullanılan çoğunlukla olumsuz anlamlara sahip bir kelimedir. Bu anlamlar arasında, çirkinlik, çürüme, kirlilik, kötü uygulama, kötülük, yozlaşma veya kötü niyet gibi anlamlar yer almaktadır.

Çomça kelimesinin diğer anlamları arasında, çalışmak, güç uygulamak, çalışmaya çalışmak, çalışmak, çalışma, iş, emek, çaba, uğraş, çalışmak ve çalıştırmak gibi anlamları da yer almaktadır. Bu anlamlar, çoğunlukla olumlu anlamlara sahip olabilir ve insanların çalışmak, üretmek ve üretken olmak için çaba göstermesi anlamına gelebilir.

Çomça kelimesi, Türk Dil Kurumu tarafından, “hızlı, çabuk, büyük bir çabayla çalışmak anlamına” da kullanıldığı belirtilmiştir. Bu anlamda, çomça kelimesi, çalışma ve gelişmeyi ifade eden pozitif bir anlam taşımaktadır.

Çomça kelimesinin, Türkçe olarak kullanıldığı diğer ülkeler arasında Ukrayna ve Bulgaristan da dahil olmak üzere, çok sayıda ülke mevcuttur. Bu ülkelerin her biri, kendi ülkelerinde çomça kelimesinin kendine özgü anlamlarını taşımaktadır.

Çomça kelimesi, Türkçe olarak kullanıldığı diğer ülkeler arasında, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya da dahil olmak üzere, çok sayıda ülke mevcuttur. Bunların her biri, çomça kelimesinin kendine özgü anlamlarını taşımaktadır. Örneğin, Çek Cumhuriyetinde, çomça kelimesi, “hızlı bir şekilde çalışmak veya yapmak anlamına” gelebilmektedir.

Çomça kelimesi, Türkçeye benzer şekilde, diğer dillerde de kullanılmaktadır. Örneğin, Slovakya’da, çomça kelimesi “çalışkanlık” anlamına gelmektedir.

Çomça kelimesi, Türk Dil Kurumu tarafından, Türkçe bir kelime olarak kullanılmaktadır. Çomça kelimesinin, çok çeşitli anlamları vardır ve bu anlamlar, çevrenin konuşma şekline bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, Çomça kelimesi, İstanbul ve çevresinde kullanılan çoğunlukla olumsuz anlamlara sahip bir kelimedir. Çomça kelimesinin diğer anlamları arasında, çalışmak, çalıştırmak, çalışmaya çalışmak, güç uygulamak, çaba göstermek ve çalışanların hızlı ve çabuk çalışması da yer almaktadır. Çomça kelimesi, Türkçeye benzer şekilde, diğer dillerde de kullanılmaktadır.

Anahtar Kelimeler: Çomça, TDK, Türkçe, İstanbul, Anlamlar, Çalışmak, Güç Uygulamak, Çalışmaya Çalışmak, Çaba Göstermek, Çalışanlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir