İçeriğe geç

Cephe Ne Demek Cümle Içinde Kullanımı

Cephesi ne demek?

Cephe, yan veya askeri terminolojide savaş cephesi, karşıt güçler arasındaki tartışmalı silahlı sınırı ifade eder. Yerel veya taktik bir cephe olabilir veya askeri alana kadar uzanabilir. Tipik bir cephe, I. Dünya Savaşı’nın Fransa ve Belçika’daki Batı Cephesi’ydi.

Cephe taraf ne demek?

Cephe hattı askeri bir terimdir. Genellikle kara kuvvetlerini ifade eder ve askeri personel ve ekipman için çatışma alanına en yakın konumdur. Karşıt taraflar arasında bir cephe (kasıtlı veya kasıtsız bir sınır) oluştuğunda, cephe hattı her iki tarafın kuvvetlerinin saldırdığı alandır.

Cephe durumu ne demek?

Hava cephesi, hava yoğunluğu, rüzgar, sıcaklık ve nem gibi çeşitli özelliklerin farklılık gösterdiği hava kütleleri arasındaki bir sınırdır. Bu farklılıklar nedeniyle, sınırda sıklıkla kötüleşen ve dengesiz hava koşulları meydana gelir.

Cephe mi cephe mi?

– Farklı sıcaklıklardaki iki su kütlesi arasındaki sınır. – Farklı sıcaklıklardaki iki hava kütlesinin buluştuğu yer. Eğer fascia kelimesi yukarıdaki anlamlardan herhangi birine sahip olacaksa, doğru yazımı “front” olmalıdır. Bunu cep olarak kullanmak doğru olmazdı, yanlış olurdu.

Cephe ne demek coğrafya?

Farklı sıcaklıklara ve farklı yoğunluklara sahip iki farklı hava kütlesi arasındaki sınır veya geçiş bölgesi. Bir cephenin iyi bir örneği, sıcak, nemli hava ile soğuk, kuru hava kütleleri arasındaki yakınsama bölgesidir.

Evin cephesi ne demek?

Bir evin cephesi nasıl anlaşılır? Güneş evinizin önünde sağdan doğup soldan batıyorsa, eviniz kuzeye bakmaktadır. Aksine, güneye bakmaktadır. Örneğin; eve bakarken güneşin yönüne dikkat ederek evin cephesini anlayabilirsiniz.

Cephe nasıl anlaşılır?

Evin cephesini nasıl bulacağınızı merak ediyorsanız, yönelim oldukça basittir. Tek yapmanız gereken evin önünde durduğunuzda pencereden dışarı bakmaktır. Güneş soldan doğup sağdan batıyorsa, eviniz güneye bakmaktadır. Aksine, kuzeye bakmaktadır.

Cephe alan ne demek?

Farklı özelliklere sahip hava kütlelerinin karşılaştığı alanlara cephe denir. Geniş alanlarda düşük yoğunluklu ve uzun süreli yağışlar meydana gelirken, dar alanlarda kısa süreli ve yoğun yağışlar meydana gelir.

Cephelik ne demek?

Cephanelik, silah ve mühimmatın korunduğu, tamir edildiği ve depolandığı yerdir.

Kaç tane cephe vardır?

Doğu Cephesi, Batı Cephesi ve Güney Cephesi.

Cepheler kaça ayrılır?

Kinematik sınıflandırmaya göre cepheleri dört gruba ayrılır: a) Soğuk cephe b) Sıcak cephe c) Sabit cephe d) Oklüzyon cephesi.

Cephe tutmak ne demek?

Bu ifade genellikle bir kişi veya grubun bir durum veya fikir hakkında belirli bir duruş sergilemesi, konu hakkında karşıt bir görüşe sahip olması veya konu hakkında açıkça karşıt bir görüş beyan etmesi durumunda kullanılır.

Cephe ne denir?

Mimarlıkta cephe, temel olarak bir binanın dışarıya bakan cephesidir.

Cephenin cümlesi nedir?

“Evin bu tarafı daha fazla güneş alıyor.” “Bu kişi lehine bir cephe inşa ettiniz.” “Bence o cepheye doğru ilerlemeye devam etmeliyiz.” 8 Mart 2022

Cephe kökü nedir?

Arapça cbh kökünden gelen bir kelimedir, cabha(t) جبهة, “alın, (mecazi) bir şeyin önü” anlamına gelir.

Türkiye’nin kaç cephesi var?

1.

Cephe ne demek mimarlık?

Mimaride, cephe temel olarak bir binanın dışarıya bakan cephesidir. Ayrıca binanın yanları veya arkası için de kullanılabilir.

Cephesi’nde kimlerle savaş?

Peki Kurtuluş Savaşı’nda kiminle savaştık? Bu sorunun detaylarına girmeden önce kısaca cevaplamakta fayda var. Kurtuluş Savaşı’nda Doğu Cephesi’nde Ermenilerle; Güney Cephesi’nde Fransızlar ve Ermenilerle; Batı Cephesi’nde Yunanlılar savaştı.

Bina cephesi nedir?

Bina cephesi; Ön ve arka cephelerde zeminle temas eden konturların görünür cephesinden, parsel sınırına en yakın noktadan başlayarak yapının ön ve arka cephelerine paralel uzanan çizgi olarak tanımlanır. İmar Kanunu’na göre bazı ilkeler; Zemin yüzeyinin altına inilerek kat kazanılması mümkün olmamalıdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Sosyalist Bireycilik Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir