İçeriğe geç

Çavlı Ne Demek

Çavdır ın anlamı nedir?

Çavdır, adını Oğuz Türklerinin Üç Ok koluna mensup olan Çavuldur halkından almaktadır. Çavdır’ın tarihi Selçuklu dönemine kadar uzanmaktadır. Çavuldur halkının bir kısmı Anadolu’nun fethi sırasında Selçuklu fetihlerine katılmıştır.

Çavuk ne demek?

Çavuş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubay sınıfının en yüksek ikinci rütbesi olup kademeleri özel onbaşılar ile sözleşmeli çavuşlar arasındadır.

Çavgın ismi ne demek?

‘Gökyüzünü dolu veya yağmurla doldur!’ (YB, 181) Halk arasında en çok kullanılan çavgın kelimesinin anlamı ‘rüzgâr ve karla karışık yağmur’ olup, fiil halinde ‘soğuk bir yağmurla harap olmak’ anlamını verebiliriz.

Kürtçe Gıyla ne demek?

Derleme Sözlüğünde “chivır,,kadın, kız”; gebe,,yabancı”; geder,,eşek”; garez,,süslü, zarif, şık, (kişi); “tatlı, güzel, orospu”; gyla, gylam,,erkek cinsel organı”; hersit,,ekmek”; yıkmak,,dövmek”; manış,,İki kişinin arkalarından iyi veya kötü amaçla konuştukları üçüncü kişi – “yeken,,para”…

Çavdırın Neyi Meşhur?

İlçenin Değerleri: Çavdır ilçesi kavşak noktasında bulunmaktadır. Anason, buğday, haşhaş, çörek otu vb. üretimi ve ticareti yapılmaktadır. Göller Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarı ilçemizde bulunmaktadır. Otomatik av tüfeği üretimi ve yedek parça üretimi yapılmaktadır.

Çav ne demek yabancı?

İngilizce-Türkçe çeviri adı: Çav, Esenkal, Güle güle, Teşekkür ederim, Güle güle.

Argoda Çavo ne demek?

I. 310; Kayseri lehçesi chav ‘hayvanların eşeyli üreme aracı’, KS. S. 20; Paspati [s. 39] çavo ‘çocuk, yavru’. Diğer telaffuzu çau’dur [M. Ersoy].

Çav ne demek eski Türkçe?

Dîvânü lugāti’t-Türk ve Uygurcada: “Klang; Çav, “şan, şöhret” anlamına gelirken, Çağatay Türkçesinde “kâğıt para” anlamında da kullanılmıştır. Geyhatu Han’ın (1291-1295) savurganlığı yüzünden boşalan devlet hazinesine para sağlamak amacıyla İzzeddin Muhammed b.

Çav hangi dilde ne demek?

“ciao” teriminin Türkçe-İngilizce Sözlükteki anlamları: 1 sonuçKategoriTürkçeGenel1GenelElveda (İtalyanca)1 satır daha

Cevrik ne demek Kürtçe?

Kürtçe: cevir “köpek” ve küçültme eki cevrik “köpek yavrusu” Jaba-Justi 1879 s. 120.” (Cilt 2, s. 49). Kelime Kürtçe kökenli olmasına rağmen, asıl kökeni Arapçadır: “وﺮﺟ carw ~ cirw enik, encik, yavru” (Mutçalı, 2010, s. 150).

Cibiş ne demek?

Ayrıca çepiş sözcüğü Anadolu ağızlarında çok farklı bir anlam taşımakta olup, temel anlamı “bir yaşında oğlak”tır; “üç yaşında oğlak” anlamında da şu kullanımlar vardır: çaviç (DS III: 1076), çebiç, cepiç, cepis, cemiş, cibis, cibişce, çebil, çemiç, çemiş, çepiş, çepiç, çibiş (DS III: 1099- 1101).

Meyhur nedir ne demek?

Türkçede genellikle “yemek, içmek” anlamına gelir – bkz. köfteχor “çiğnenmiş yiyen”, medüχor “yamyam”, meyχor “şarap içen”. Ancak kendi kullanımında “iğrenç, aşağılık” anlamına gelir.

Romanlarda GODI ne demek?

Romani Godi, Romanes dilinde “Roma ruhu” anlamına gelir.

Grani Kürtçe mi?

Grani (Kürt Halayı)

Teber diye kime denir?

Kırşehir Bağbaşı Mahallesi Abdalları/Teberleri Kendilerine Abdal veya Teber derler. Ayrıca teberli hizmetkarlar olarak da adlandırılırlar. Ankara halkı onlara Abiles Abdalları der.

Burdur Çavdır kaç yılında ilçe oldu?

Çavdır ilçesi 20 Mayıs 1990’da, 12 Ağustos’ta ise ilçe olmuştur.

Çavdırın nüfusu ne kadar?

Çavdır’ın kökeni Selçuklu dönemine kadar uzanmaktadır. Çavdır, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren belediye olmuştur. 1990 yılında ilçeye dönüştürülmüştür. Mevcut nüfusu 12599’dur.

Çavdır nasıl bir yer?

İlçede çayır ve mera alanı 21.949 dekar olup, 61.000 m2’dir.

Çavdır ilçesi hangi ile bağlı?

Çavdır, Burdur’un bir ilçesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir